Terug naar overzicht

Docent wint Challenging Diversity Award

De Challenging Diversity Award is een landelijke stimuleringsprijs voor hbo-medewerkers die zich succesvol inzetten voor diversiteit binnen hun hogeschool.

Verschillende culturele aspecten

‘In mijn voordracht en later jury-presentatie heb ik verteld over hoe ik een bijdrage probeer te leveren aan het faciliteren van diversiteit bij ASIS. Dat was gestoeld op drie pijlers: ten eerste het vak Intercultural Management dat ik heb opgezet en wat inmiddels een volwaardig vak binnen het curriculum van ASIS is geworden. In dit vak maak ik de verschillende culturele aspecten en patronen die van invloed zijn op de samenwerking op school bespreekbaar. Daarnaast het opzetten van het Intercultural Learning Lab samen met mijn collega Kitty Muffels waar collega’s van ASIS hun ervaringen over het werken met studenten en collega’s in een internationale en interculturele setting met elkaar delen. En tenslotte mijn persoonlijke inbreng met betrekking tot het slaan van bruggen tussen studenten.’

Multicultureel vakmanschap

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, zelf afgestudeerd aan het hbo als leraar maatschappijleer, prees tijdens de uitreikingsceremonie alle vijf de finalisten om hun voortrekkersrol en multicultureel vakmanschap. ‘Het is bijzonder om zoveel pioniers bij elkaar te hebben. Toch voelt het ook onwerkelijk om hier te staan. Als diversiteit érgens de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn, is het wel in het onderwijs.’ [AR]  

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?