Terug naar overzicht

Hoogleraar handelde ‘onzorgvuldig’

Twee derde van het boek Inleiding in de rechtswetenschap is overgenomen uit een eerder verschenen leerboek, dat was samengesteld door de voorganger van de bewuste hoogleraar, meldt NRC Handelsblad. Zeven auteurs hadden destijds een bijdrage geleverd aan het boek.  

Oorspronkelijke boek

Op de kaft van de nieuwe uitgave vermeldde de hoogleraar alleen zijn eigen naam. De hoogleraar geeft in de verantwoording aan dat hij voortbouwt op 'het werk van velen'. Dan noemt hij het oorspronkelijke boek en de zeven auteurs die daaraan bijdroegen.  

Niet netjes, concludeert een door het collegebestuur aangewezen integriteitscommissie. Er is volgens hen sprake van ‘onzorgvuldige auteursvermelding’.  

Sfeer 'ernstig verstoord'

Hoewel de sfeer op de rechtenfaculteit 'ernstig verstoord' zou zijn, staat de hoogleraarstitel van de man volgens NRC Handelsblad niet op het spel. [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?