Terug naar overzicht

Margriet Sitskoorn op Onderwijsdag

Sitskoorn legt op 11 april een duidelijke link naar het onderwijs. Waarom gedragen jongeren zich zoals zij doen en wat betekent dat voor de rol van de docent? Ook gaat ze in op de pedagogische taak van het onderwijs.

Niet alleen voor docenten

Het verhaal is niet alleen bedoeld voor docenten. ‘Ik trek het breder’, zegt Sitskoorn tegen @avans . ‘Ik wil medewerkers van Avans Hogeschool graag laten zien en ervaren hoe ze hun gedrag kunnen veranderen. Dat kan namelijk door je hersens te veranderen. Een voorbeeld hiervan is een student die studeert. Die sleutelt letterlijk aan de structuur en de werking van zijn hersenen. Een foto van zijn brein na een uur studeren, vertoont dan ook duidelijke verschillen met een foto van daarvoor.’

Het maakbare brein

Naast haar hoogleraarschap op de Universiteit van Tilburg, is Sitskoorn ook auteur en gast in tv-programma’s. Ze schreef de bestseller Het maakbare brein. Vorige week was ze te zien als IQ-expert bij de Nationale IQ-test van BNN en schoof ze aan bij Eva Jinek op zondag.

Margriet Sitskoorn is niet de eerste bekende hoofdspreker op de Onderwijsdag. Albert Verlinde en filosoof Bas Haring gingen haar al voor.

Op de Onderwijsdag vindt ook de uitreiking van de Avans Innovatieprijzen plaats, waarvan de genomineerden inmiddels al bekend zijn. [TvG]

Lees hier meer over de Onderwijsdag.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?