Terug naar overzicht

Minister reageert niet op CBS-cijfers

{mosimage}Maandag beloofde de minister dat ze het parlement eind maart een aantal onderzoeken zou toesturen over het afschaffen van de basisbeurs, waaronder een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit bleek dat scholieren uit rijke gezinnen vaker naar het hoger onderwijs gaan dan scholieren uit arme gezinnen. Over die analyse schreef het HOP afgelopen vrijdag al een artikel, terwijl Kamerleden die cijfers nog niet hadden ontvangen.

Spoeddebat

CDA-parlementariër Michel Rog eiste gisteren met spoed een reactie van de minister op de nieuwe informatie. ‘Deze cijfers raken het debat over de hoofdlijnen van het leenstelsel’, zei hij. Dat debat vindt vandaag plaats in de Tweede Kamer.

Maar volgens Bussemaker is het nog te vroeg voor een beleidsreactie. ‘De tabellen worden op dit moment geanalyseerd’, schrijft ze in een briefje aan de Kamer. ‘Het kost enige tijd om dit zorgvuldig te doen.’ De minister wil pas eind maart een reactie geven op het CBS-onderzoek, omdat tegen die tijd ook de resultaten van andere studies bekend zijn. Ze wil de uitkomsten ‘in onderling verband’ bespreken. [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?