Terug naar overzicht

Roller derby nieuwe sport in Den Bosch

Roller derby is een contactsport voor vrouwen, een combinatie van short track-schaatsen en rugby. Een wedstrijd duurt een uur. Twee teams van vijf rolschaatsers strijden in korte races van twee minuten op een ovale (binnen)baan tegen elkaar. Onderweg moeten de spelers elkaar passeren of juist blocken met het lichaam. Met passeren verdien je punten. Het team met de meeste punten wint.

Hertogstad

Catharina Simon is de oprichter van het Bossche team ‘de Rolling Duchess of Death’. ‘Ik beoefen deze sport al 2,5 jaar. Eerst zat ik in Utrecht. Een half jaar geleden heb ik samen met een vriend de Rolling Duchess of Death opgericht. Het werd tijd dat Den Bosch een eigen team kreeg. De naam doet de hertogstad eer aan en onze kleuren zijn rood-geel.’

Aanstaande zaterdag houdt het team van Catharina een zogeheten ‘Fresh-Meat-Day’, een open dag. ‘Iedereen ouder dan 18 is welkom om mee te doen aan een proeftraining. Bescherming kan gratis geleend worden.’ Roller derby is een echte vrouwensport: op de track staan alleen vrouwen. Maar de coach of scheidsrechter mag wel een man zijn, dus ook mannen zijn zaterdag welkom.

Hard nodig

De Rolling Duchess of Death trainen twee keer per week in de Bossche DMT-Loods: op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Catharina: ‘Nieuwe leden zijn hard nodig. We zijn nu met weinig mensen, waardoor trainen al lastig wordt als er één iemand niet kan. Een wedstrijdsituatie nabootsen lukt zelden. We willen roller derby in Den Bosch op een hoger niveau tillen en meer body geven.’

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze nieuwe sport in Den Bosch? Kom dan op zaterdag 16 februari tussen 15.00 en 18.00 uur naar de DMT-Loods aan de Copernicuslaan 80 in Den Bosch. Mail voor aanmelding of meer info naar rollingduchessofdeath.info@gmail.com. [LJ]

De Bossche tweedejaarsstudent Beeldende Kunst Marina Macciocu doet aan roller derby. Lees haar verhaal in de Sport-rubriek van Punt05, vanaf vandaag in de bakken en hier online te lezen!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?