Terug naar overzicht

Spreekuur voor afstudeerders

{mosimage}Zoektermen

‘Met google krijg je lang niet altijd de beste resultaten’, vertelt coördinator Linda Brouwers over het spreekuur. ‘We helpen studenten daarom met het gebruik van de juiste zoekwoorden en combineren van termen. Daarnaast hebben we veel databanken tot onze beschikking en kunnen studenten vanuit Avans zoeken naar literatuur in universiteitsbibliotheken.’

‘We helpen ze dus niet met de inhoudelijke kant van hun afstudeerwerk’, benadrukt Brouwers. ‘Dat is de taak van de docent. Wij willen studenten laten zien dat Xplora veel meer te bieden heeft, dan waar ze op dit moment gebruik van maken.’

Pilot

Het afstudeerspreekuur begon als een pilot voor studenten van de Academie voor Sociale Studies Breda, de Academie voor Bouw & Infra en de Academie en de Academie voor Marketing en Business Managament. Brouwers: ‘Maar de Academie voor Sociale Studies in Den Bosch was zo enthousiast dat die inmiddels ook meedoet. En als studenten toevallig van een andere academie zijn, weigeren we ze ook niet.’

Voor meer informatie over het afstudeerspreekuur kun je terecht bij iedere balie van Xplora of op het e-mailadres afstuderen.lic@avans.nl. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?