Terug naar overzicht

Twee Avansstudenten in finale SpinAwards

Zes kritische juryleden keken naar de presentaties van verschillende studenten van Avans, het Grafisch Lyceum Utrecht en Fontys Hogescholen. In de hoop om genomineerd te worden voor een finaleplek voor de SpinAward Jong Talent , presenteerden de studenten hun creatieve ideeën op het gebied van digitale communicatie. De jury bestond uit zes leden, waaronder het hoofd marketing van de Efteling en een creatief directeur van een reclamebureau.

{mosimage}‘Passie, nieuwsgierigheid en inzicht in de toekomst’. Zo sprak de jury over het idee van vierdejaarsstudent Communicatie en Multimedia Design (CMD) Dani Steevensz. Hij heeft een analyse gedaan naar de Top 2000. Ook zag de jury veel potentie in Follio, het idee van derdejaarsstudent Advanced Business Creation (ABC) Tim Hendriks en zijn partner Robin Rutten, die Computing Science studeert aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Top 2000 database

CMD-student Dani is blij met zijn nominatie. ‘Mag ik zeggen dat ik mezelf wel een redelijke kanshebber vond?’ Dani heeft een analyse gedaan naar alle nummers die in de Top 2000 staan. ‘Het begon allemaal met de minor Data Beleving die ik heb gedaan. Zelf ben ik muzikant en ik ben heel geïnteresseerd in de muziekgeschiedenis. Ik besloot alle nummers uit de Top 2000 te gaan analyseren. Ik ben aan de slag gegaan met diagrammen, turfprocedures en schema’s.’

{mosimage}‘Ik wil mensen bewust maken van muziek en waar genres vandaan komen’, vertelt hij. ‘Ik heb me verdiept in de muziekgeschiedenis van alle vierduizend nummers die ooit in de Top 2000 hebben gestaan. Dit is allemaal nog een concept en ik ga met mijn coaches aan de slag om er een eindproduct van te maken.’

Dani’s favoriete nummer uit de Top 2000 is een vrij onbekend nummer, zo zegt hij zelf. ‘Burden in my hand van Soundgarden. Ik hou van allerlei genres, maar rock is toch wel mijn ding.’

Follio

Tim Hendriks, derdejaars Advanced Business Creation, en Robin Rutten, student Computing Science aan de Radboud Universiteit Nijmegen, ontwikkelden Follio. Een online portfolio platform voor studenten. ‘Om me heen zie ik veel studenten met potentie, maar het komt er niet uit’, vertelt Tim. ‘Follio is er om je te profileren naar de buitenwereld. Nu zul je denken: maar er is toch al LinkedIn? Dat is toch hetzelfde? Nee. Op LinkedIn zie je bij studenten vaak lege CV’s, omdat ze gewoonweg niet genoeg ervaring hebben om iets op hun profiel te zetten.’

‘Bij Follio gaat het erom dat je zichtbaar maakt waar je goed in bent. Je kunt laten zien met wat voor opdracht je bezig bent of waar je je meer in wil verdiepen. Follio is een netwerk met een strak en makkelijk design’, vertelt Tim in zijn presentatie.

{mosimage}Follio is nog niet live. ‘We hebben Follio getest onder vijftig studenten en we zijn bezig met een bèta-versie. Die gaat binnenkort online. Eigenlijk zit Follio tussen de opleiding en de markt in. Uiteindelijk willen we verdienmodellen gaan toepassen waarbij bedrijven ons moeten betalen voor mensen die ze willen spreken.’

Publieksprijs

Tijdens de voorronde van de SpinAwards Jong Talent kon het publiek ook zijn stem uitbrengen. De publieksprijs ging naar het concept Interactive Magazine van vierdejaarsstudent CMD Rheza Simanjuntak. Hij ontwikkelde samen met medestudent Bob van Aubel een interactief magazine voor medewerkers van Avans.

De finale van de Jong Talent SpinAwards vindt op 27 maart plaats in Amsterdam. De finalisten presenteren dan hun creatieve ideeën tijdens de SpinAwards Inspiration Days. [TvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?