Terug naar overzicht

‘We drinken niet alleen bier’

Eerstejaarsstudenten Commerciële Economie Pam en Anne komen binnen in hun dispuutsoveral. ‘Je went er wel aan hoor’, lacht Pam. ‘Omdat we voor het eerste jaar bij de Dames Sophisticats zitten, zijn we A-leden. We moeten daarom altijd als we met het dispuut op pad gaan deze overall aan.’

‘Wij wilden laten zien dat we bij Dames Sophisticats niet alleen maar biertjes drinken’, vertelt Anne. ‘Daarom hebben we kleding ingezameld voor de Terre des Hommes-winkel in Breda.’ Terre des Hommes heeft landelijk 34 winkels die volledig gerund worden door vrijwilligers. De verkoopopbrengsten vormen een vaste inkomstenbron voor de projecten .

Oude galajurken

‘We hebben acht, grote, volle vuilniszakken met kleding ingezameld. We zijn bij familie langsgegaan, maar ook bij de dames uit ons dispuut’, vertellen de dispuutsmeisjes. ‘Ik heb een aantal oude galajurken ingeleverd. Die doe ik toch niet meer aan’, vertelt Pam. ‘Ik heb nette kleding ingeleverd, zoals colbertjes en pantalons’, zegt Anne.

De dispuutsmeisjes van het oudste en grootste damesdispuut van Breda hopen dat hun kleding goed verkocht wordt. ‘We hebben het afgelopen dinsdag ingeleverd, dus we zijn heel benieuwd. De kleding wordt voor een klein prijsje verkocht in de winkel. Zo kunnen mensen die niet veel geld te besteden hebben, ook nette kleren kopen’, vertelt Pam. ‘We houden contact met de winkel om te kijken hoe de verkoop gaat.’

Anne en Pam zouden graag vrijwilligerswerk blijven doen, maar ze vrezen dat dat niet gaat met hun studie en met hun dispuutsleven daarnaast. ‘Het was een hele mooie ervaring om via deze weg Terre des Hommes te helpen en we hopen zo ook andere disputen te inspireren om zulke acties te gaan ondernemen.’ [TvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?