Terug naar overzicht

1.000 minuten ‘orakelen’ over onderwijs

{mosimage}Op dinsdag 23 april gaan de onderwijsorakels in vier verschillende studentensteden spreken, meldt Max Patelski van het Onderwijs Orakelcomité. Hoogleraren, studenten, docenten, ondernemers en anderen ‘met een idee voor beter onderwijs’ mogen eraan meedoen.

Gepolariseerd debat

Patelski noemt het huidige debat over de studiefinanciering gepolariseerd. ‘Het is óf de basisbeurs óf het leenstelsel. GroenLinks en D66 willen nog wat marchanderen in de marge en de studentenorganisaties zijn vooral fel tegen. Maar zo komen we niet verder. Wij willen niet met spandoeken naar het Malieveld om daar politici te spreken die alleen met hun eigen ideeën schermen. Er is nog veel meer mogelijk.’

Een deel van de ideeën zal met doorrekening en al aan minister Bussemaker worden gepresenteerd, beloven de organisatoren. De marathon begint ‘s morgens om 8.30 uur in Amsterdam, waarna Nijmegen, Delft en Utrecht volgen. Pas na 1.00 uur ‘s nachts zal de marathon afgelopen zijn.

De actie lijkt op de studiemarathon, die twee jaar geleden werd georganiseerd in protest tegen de langstudeerboete en andere bezuinigingen op het hoger onderwijs. Drie etmalen lang gaven toen allerlei wetenschappers in drie verschillende steden lezingen. Een deel van de toenmalige organisatoren werkt ook aan deze marathon mee, zegt Patelski. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?