Terug naar overzicht

913 euro voor team Alpe d’HuZes

Regelmatig organiseert Xplora – in Breda maar ook in Den Bosch – boekenmarkten. Je kunt er dan boeken die niet meer in de collectie passen voor een prikkie kopen. De opbrengst hiervan gaat telkens naar een ander goed doel. Ditmaal is dat het team Alpe d'HuZes van Avans.

{mosimage}Cheque

Linda Brouwers van Xplora overhandigde vanochtend het ingezamelde bedrag – 913 euro – aan René Pouwelse, docent bij de Academie voor Sociale Studies in Breda (ASB). Hij mocht namens het team, dat vooralsnog uit zeven leden bestaat, de cheque in ontvangst mocht nemen. ‘Hier zijn we heel blij mee. Het is een mooi bedrag om mee te beginnen’, aldus Pouwelse.

Woensdag 5 en donderdag 6 juni gaat het team per fiets de Alpe d’Huez in de Franse bergen beklimmen in de strijd tegen kanker. De Alpe d’HuZes-renners van Avans kwamen vorig jaar terug met bijna 35.000 euro, waarvan een kleine 4.000 euro werd opgehaald tijdens de Tour d’Avans. In totaal werd in 2012 een bedrag van 32,2 miljoen euro geschonken aan KWF Kankerbestrijding. [SD]

Volg het team op de voet via Facebook en Twitter .

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Oude studieboeken voor 50 cent 18-02-2013

Alpe d'HuZes-renners halen 35.000 euro op 12-06-2012

Avansrenners rijden loeizware etappe 25-05-2012

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?