Terug naar overzicht

ASB-studenten trekken Breda in

{mosimage}Afgelopen week maakten de gemeente  en de Avansstudenten deze samenwerking bekend. De studenten gaan met bewoners in gesprek om duidelijkheid te krijgen welke thema's op het gebied van leefbaarheid er vooral leven. Het gaat om de wijkplannen voor Fellenoord/Schorsmolen/Haagdijken, Prinsenbeek en Princenhage.  
 
Werken vanuit de wijk  
De ASB-studenten houden gesprekken met professionals om te kijken hoe netwerken in een wijk in elkaar zitten en hoe deze verstevigd kunnen worden. Zij werken vanuit de wijken. Zo hebben ze onder meer een onderkomen gevonden bij de Tientjesacademie in het voormalige gemeenschapshuis Gerardus Majella. 
 
Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven, is blij met de inzet van de studenten, zegt hij tegen BNDe Stem. 'We leren van en met elkaar. De studenten leren over het werken bij een overheid en het werken in de wijk, wij leren op onze beurt weer van hun verfrissende inzichten en adviezen.' [SD]  
 
Meer informatie over wijkgericht werken en de wijkplannen in Breda kun je vinden op Breda.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?