Terug naar overzicht

Avansdocenten geven visie op europrobleem

Stijgende overheidsschuld

De belastingdienst in Griekenland, de maffia en de politiek van Berlusconi in Italië, de groteske Spaanse bouwprojecten, lage pensioenleeftijd in Portugal. Stuk voor stuk zuidelijke eurolanden waar het begrotingstekort en de overheidsschuld tot enorme hoogtes zijn gestegen.  

De Griekse overheidsschuld loopt in 2013 vermoedelijk zelfs op tot 188 procent van het bruto binnenlands product. Ook in Nederland zal dit percentage oplopen tot 70 procent. Zo blijkt uit schattingen van de overheid.  

Noordelijke 'neuro' 

{mosimage}Tijdens de Avans Academielezing op woensdag 20 maart in Breda gaan Johan van Bussel en Tom Vos van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in op een aantal boeiende vraagstukken. Moeten de noordelijke landen verder met de eigen ‘neuro’? Wat zijn de voordelen om door te gaan op de ingeslagen weg? 

Duopresentatie

Inmiddels bestaat er binnen Europa verdeeldheid over het aanpakken van de schuldencrisis. Maar zijn de economische problemen van de zuidelijke eurolanden wel op te lossen? In een duopresentatie nemen de AAFM-docenten een eigen positie in en geven zo het publiek een kijkje in het complexe europrobleem. [SD] 

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de Academielezing 'Hollandse Eigenheimer of mediterrane visschotel?'.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?