Terug naar overzicht

Avansstudenten in nieuwe show Linda de Mol

{mosimage}Met de kennisquiz Weet Ik Veel test de presentatrice de algemene kennis van Nederlandse hbo- en wo-studenten. Driehonderd studenten strijden tegen drie bekende Nederlanders. ‘We kregen vijftig vragen over van alles en nog wat: van sport tot aan geschiedenis, maar ook bijvoorbeeld fashion’, vertelt Chantal. Het waren best pittige vragen. Ik had me niet voorbereid. Ik had namelijk geen idee wat ik kon verwachten.’

BN’ers

‘De drie BN’ers die meededen waren Kluun (oud-student van Avans, red.), Froukje de Both en Maarten van der Weijden’, vertelt Chantal. ‘Het was erg leuk om een keer te zien hoe zo’n programma wordt gemaakt. Soms moest er even wat opnieuw gedaan worden. Linda de Mol was trouwens heel spontaan.’

De bekende Nederlander met de meeste juiste antwoorden gaat door naar de finale om met de slimste student een zo hoog mogelijk bedrag in de wacht te slepen. Chantal heeft helaas niet gewonnen: ‘Er was iemand en die had maar twee vragen van de vijftig fout! Nee, er zijn heel wat slimmere studenten in Nederland dan ik.’

Het lijkt Chantal gek om zichzelf terug te zien op televisie. ‘Ik weet nog niet wanneer dat precies is. Dat kan 9 maart al zijn, maar misschien zitten we pas in de laatste aflevering.’ [TvG]

Zondagavond kun je ook Avansstudenten zien in Bananasplit

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?