Terug naar overzicht

Biobased als Avansbreed speerpunt

{mosimage}Biobased economy is gestart als project bij de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu. Het is de bedoeling dat het onderwerp de komende tijd over alle academies van Avans wordt uitgesmeerd. ‘Het is ook van belang voor het economische domein en niet iets puur biologisch of chemisch’, zegt Petra Koenders.

Speerpunten

Het Centre of Expertise rondom de biobased economy is een van de speerpunten van Avans voor de komende jaren en is ook opgenomen in de prestatieafspraken die de hogeschool heeft gemaakt met het ministerie van Onderwijs.

‘We gaan nu een doorstart maken op de gebieden onderwijs, onderzoek en kenniscentrum’, legt Koenders uit over haar nieuwe functie binnen Avans. ‘De eerste stap is het schrijven van een business plan. In 2014 volgt dan een midterm review.’

Koenders gaat de komende maanden haar oude en nieuwe functie parallel uitvoeren.  Vanaf september 2013 zal ze volwaardig in functie zijn bij het Centre of Expertise. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?