Terug naar overzicht

HRM Den Bosch onderaan in Keuzegids

{mosimage}Dertiende

Vijftien hogescholen in Nederland bieden HRM in deeltijd aan, van dertien daarvan had de Keuzegidsredactie genoeg gegevens en studentenoordelen beschikbaar om een goede ranking te geven. HRM Den Bosch staat in die lijst op de dertiende plaats, laatste dus. HRM deeltijd in Breda daarentegen scoort een stuk beter: die staat op de vijfde plek.

Op toetsing, docenten en voorbereiding op de loopbaan scoort HRM Den Bosch slecht en op faciliteiten zeer slecht. Terwijl HRM deeltijd in Breda op programma, docenten, vaardigheden en faciliteiten een plusje scoort, heeft Den Bosch daar een nulletje of een min.

Opvallend

HRM deeltijd in Den Bosch valt onder de Academie voor Management en Bestuur (AMB). Opleidingscoördinator Ad Teuwen vindt de lage score erg jammer. ‘Zeker als je dan ziet dat de andere deeltijdopleidingen van AMB – Bestuurskunde, Bedrijfskunde MER en Integrale Veiligheid – alle drie bovenaan staan. Dat is op z’n minst opvallend te noemen.’

Volgens Teuwen is er al een verbeterslag gemaakt, die in deze Keuzegids nog niet terug te zien is. ‘Anderhalf jaar geleden is onze HRM-opleiding helemaal omgegooid. Vroeger was er een AMB-breed managementprogramma. Maar daar herkenden onze HRM-studenten zich niet meer in. Dus sinds september 2011 heeft HRM een eigen programma voor het eerste en tweede jaar in de vorm van een aparte Associate Degree. Het aantal inschrijvingen voor HRM deeltijd stijgt sindsdien.'

Bekend probleem

De slechte score op faciliteiten is volgens Teuwen een bekend probleem. ‘Dat zie je in alle rankings bij alle opleidingen terugkomen, Avansbreed. De hele uitstraling van gebouwen, voorzieningen, kantine: de Hogeschoollaan en de Onderwijsboulevard verschillen daarin nou eenmaal. En onze HRM-studenten hechten hier kennelijk veel waarde aan.’

Dat er ook slecht wordt gescoord op de docenten vindt Teuwen heel vreemd. ‘Bij ons zijn dat namelijk precies dezelfde mensen als die overdag lesgeven aan de voltijdstudenten. En in de laatste Keuzegids Voltijd scoorden diezelfde docenten een dikke plus.’ [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans op 2 in Keuzegids Deeltijd 07-03-2013

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?