Terug naar overzicht

Inspiratie op Duitse ICT-beurs

{mosimage}‘Het is echt een enorme beurs’, zegt Reinier Thijssen, derdejaarsstudent Informatica. ‘Je moet dus van tevoren al een beetje uitzoeken welke dingen je wil bekijken.’ CeBIT trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers. De beurs is een goede graadmeter voor opkomende trends op het gebied van ICT.

3D-modelling, cloudtechnologie en digitaal bladeren

‘Wat mij betreft sprongen er dit jaar drie onderdelen uit’, zegt Thijssen. ‘Ten eerste de opkomst van cloudtechnologie. Data centraal opslaan, maar er wel vanuit verschillende werkplekken bij kunnen. Dat gaat een enorme vlucht nemen. Er was ook veel aandacht voor 3D-modelling. Niet alleen 3D-printers, maar ook werken met 3D-beelden op touchscreens. En tenslotte werden er veel toepassingen gepresenteerd voor Kinect, bedieningssoftware van Microsoft. Zo kon je door een digitaal boek bladeren door middel van handbewegingen.’

Een bezoek aan CeBIT dient volgens Thijssen vooral ter inspiratie. ‘Je kunt als Informaticastudent zoveel kanten op. Op een dergelijke beurs kun je zien wat voor richtingen er zoal zijn.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?