Terug naar overzicht

Ook in Engeland dramatische daling deeltijd

{mosimage}Het aantal aanmeldingen voor een deeltijdbachelor is dit studiejaar met bijna een derde gedaald, meldt het Higher Education Funding Council for England. Dat zou vooral samenhangen met de verhoging van het collegegeld in 2012, naar maximaal 10.400 euro.

Economische crisis

Omdat veel deeltijders naast hun werk studeren en hoge kosten hebben, schrikt het hoge collegegeld juist hen af. De studieleningen die ze sinds kort mogen afsluiten brengen daar weinig verandering in. Ook speelt een rol dat bedrijven door de economische crisis minder geneigd zijn het hoge collegegeld voor hun werknemers te betalen.

De grote daling in het aantal deeltijdstudenten is onwenselijk, vinden de samenstellers van het rapport. Universitaire opleidingen moeten niet voorbehouden zijn aan jonge voltijdstudenten. [TvH/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?