Terug naar overzicht

Punt06: geld verdienen als YouTube-partner

In Punt06 legt Sharon uit hoe ze als beautyblogger een eigen YouTube-kanaal begon en hoe haar contract met YouTube werkt. ‘Ik ben per dag ongeveer drie uur bezig met mijn blog en met filmen en monteren. Eigenlijk zit Looksbysharon de hele dag in mijn hoofd: ideeën uitwerken, Twitteren, Facebooken en mails moeten ook beantwoord worden.’

{mosimage}Medicatie missers

In één kwartaal werden er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis 437 fouten gemaakt met medicijnen. Dat konden ‘twaalf gouden regels’ niet voorkomen, ontdekten de Bossche Verpleegkundestudenten Arjenne van der Linden en Eline Schippers. In het nieuwe magazine vertellen zij alles over hun onderzoek.

Alternatieven voor ov-studentenkaart

Nederland is het enige Europese land waar studenten nog gratis mogen reizen. Maar vanaf 2016 is het gedaan met de gratis tripjes.  Op en neer naar college of stage wordt een dure grap. In Punt06 worden een aantal alternatieven op een rij gezet. Van flexibel roosteren tot speciale trajectkaarten. Zo wil Paul Rüpp, collegevoorzitter van Avans best eens met regionale vervoerders bespreken of studenten tijdens hun stage voor een zacht prijsje een trajectkaart kunnen krijgen. ‘Dat zou voor een groot deel van onze studenten een hele opluchting zijn.’

Waarom moet je net voor je tentamen kauwgom kauwen? Je leest het in Punt06 net als de belevenissen van Han de Haas, docent Commerciële Economie in Den Bosch. Hij ging net na de decembermoorden voor zijn afstudeeronderzoek naar Suriname. ‘Ik weet nog dat op een gegeven moment via Vrij Nederland het gerucht ging dat er vanuit Nederland huurlingen op komst waren om de regering Bouterse omver te werpen.’

Punt06 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te lezen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?