Terug naar overzicht

Remixen voor Eurovisiesongfestival

{mosimage}Een paar weken terug hing plotseling het label van Margaret Berger aan de telefoon. Of Jay Hardway een remix wilde maken voor de Noorse inzending van het Eurosongfestival, die in 2004 nog runner-up was bij Idols in haar land. ‘In totaal benaderde het label vier dj’s, nog een Nederlander en twee Zweden, aan wie ze vroegen om een remix te maken.’

iTunes

Het eindresultaat van de oud-Avansstudent lijkt nog maar mondjesmaat op het origineel, geeft ook Jay Hardway toe: ‘Het nummer is oorspronkelijk een stuk langzamer. Het label stuurde de vocalen op en daar heb ik melodieën en een baslijn onder gezet. Met het eindresultaat waren ze heel tevreden, het is nu ook te koop op iTunes.’

Nieuwe Afrojack

Hardway won afgelopen zomer de Battle of the DJ’s die jaarlijks door Punt en HBO Intro wordt georganiseerd. Sindsdien zat hij allesbehalve stil. Zo komt maandag de plaat ‘Error 404’ uit bij het label van de Nederlandse dj Sander van Doorn. Hij maakte het nummer samen met Martin Garrix. ‘Hij is pas 16 jaar oud en wordt de nieuwe Afrojack en dan overdrijf ik niet. Hij heeft zoveel talent. Het was geweldig om met hem een nummer te maken.’

{mosimage}Daarnaast heeft de dj in april optredens in Bloemendaal, Tilburg en Amstelveen staan. Een maand later zit hij aan de buis gekluisterd voor het Eurovisiesongfestival: ‘Daar kijk ik normaal gesproken niet naar, maar nu hoop ik natuurlijk dat Noorwegen gaat winnen. Dan krijgt mijn nummer misschien wat meer aandacht en levert het een optreden op. Want aan de digitale verkoop ga ik niks verdienen.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Jay Hardway winnaar Battle of the DJ's 01-06-2012

Dj Jay Hardway kiest de moeilijke weg 15-05-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?