Terug naar overzicht

Xythos: delen vanaf elke locatie

{mosimage}De omvang van de groepsschijven wordt gereduceerd en bestemd voor vertrouwelijke  documenten. Ook de H-schijf wordt gereduceerd en alleen bestemd voor systeembestanden om je computer en applicaties te starten.

Tablets en smartphones

Hiervoor in de plaats komt Xythos Digital Locker. Dat is een op web-technologie gebaseerd documentsysteem waarmee je vanaf elke plek bij je documenten kunt, ook via tablets en smartphones. En deze kun je delen met interne en externe contacten die je zelf toegang kunt verlenen.

'Docenten krijgen op deze manier flexibiliteit om de student te kunnen voorzien van de juiste informatie. En collega's van meerdere academies kunnen samenwerken aan lesinhoud', zegt projectleider Marco Sengers.

Mappenstructuur

Het grootste verschil met de structuur zoals medewerkers die nu kennen op bijvoorbeeld de S-schijf of de H-schijf is dat het systeem geen mappenstructuur nodig heeft maar een grote database is. 'Je kunt kenmerken aan documenten toevoegen waardoor deze beter doorzocht en gevonden kunnen worden',  voegt Sengers toe. 'Het maken van een mappenstructuur is dan nog steeds mogelijk via bijvoorbeeld een drive-letter (X:) in de Verkenner.'

'Nieuwere versies van documenten worden automatisch aangemaakt, dan wordt ook duidelijk wie welk bestand heeft aangemaakt. Het is ook mogelijk om naar eerdere versies terug te gaan en verwijderde bestanden binnen negentig dagen zelf terug te halen.'

Migratiesessies

{mosimage}Tot en met april worden alle bestanden van de persoonlijke omgeving (H-schijf) overgezet naar Xythos. In zogenoemde “migratiesessies” wordt Xythos uitgelegd waarna medewerkers zelf hun bestanden verplaatsen. Sengers: 'Zij krijgen ondersteuning van een implementatieteam, een -begeleider van hun eigen organisatieonderdeel en de helpdesk.'

Ter ondersteuning is vanaf volgende week ook een productpagina op de portal ingericht (iAvans/Diensten/Avans Websites) met informatie over het gebruik van Xythos, handleidingen, filmpjes en software voor thuisgebruik. Ook kun je daar de implementatiebegeleider per academie of diensteenheid vinden. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?