Terug naar overzicht

Zit leren in je hoofd of in een boek?

{mosimage}Sinds kort hangt er een nieuw spandoek in de hoofdgebouwen van Avans. Na de focusgroepen Regionaal Duurzaam Verankerd en Gezien en (h)erkend worden, is het nu de beurt aan de derde focusgroep: Eigentijds onderwijs in een up-to-date leeromgeving.

Breed begrip

‘Eigentijds onderwijs is een heel breed begrip’, legt focusgroep-coördinator Maud Müskens uit. ‘Wij kijken naar zaken als studiesucces, ict-gebruik, nieuwe media. Kennis uit boeken is nog steeds heel belangrijk, maar nieuwe digitale ontwikkelingen, zoals Open Educational Resources, gaan razendsnel. Avans gaat daar in mee.’

Op het spandoek ‘groeit’ uit iemands hoofd een stapeltje boeken en een iPad. Daarbij staat in grote letters de vraag: Zit leren in een boek of in mijn hoofd?

Loesje-spreuk

Müskens: ‘Met dit spandoek willen we studenten prikkelen om na te denken over de vraag: hoe werkt leren nou eigenlijk? En hoe werkt dat bij mij? Het is een soort Loesje-spreuk. Er is geen goed of fout antwoord, we leggen niks uit.

De overgebleven vier focusgroepen komen hierna ook nog aan de beurt met een spandoek. Meer over de focusgroep Eigentijds onderwijs lees je op website Avans in Motion. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?