Terug naar overzicht

AMR plaatst vraagtekens bij verhuizing DMCS

{mosimage}Na de zomer moet een groot deel van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken (DMCS) verhuisd zijn naar een kantoorpand buiten de hogeschool. Een ingrijpende gebeurtenis,  vooral voor medewerkers die nu Den Bosch als standplaats hebben. Zij worden onder meer geconfronteerd met extra reistijd en zijn bang hun contacten in Den Bosch kwijt te raken. Medewerkers voelen zich overvallen door het besluit van de directie en hopen op steun van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad (AMR). Die boog zich gisteren over de situatie.

Directie is afwezig

In eerste instantie zou de directie van DMCS de verhuisplannen komen toelichten tijdens de vergadering, maar ze waren er niet. Via een mail aan de voorzitter van de AMR, licht zij toe waarom ze er toch niet bij is. De directie is namelijk bezig met individuele gesprekken met de medewerkers en ‘heeft de verwachting tot een oplossing te komen’. Ook worden er gesprekken gevoerd met de dienstraad van DMCS.  Een gesprek met de AMR is daarom momenteel niet aan de orde.  ‘Hoe bestaat het?,’ reageert docentlid Jacques Pijnappels op de brief. ‘Wij nodigen ze uit om hun plannen toe te komen lichten en zij komen niet. Ik vind dat echt onacceptabel.’

{mosimage}Wél aanwezig bij de vergadering zijn enkele DMCS-medewerkers die gebruik maken van hun spreektijd om het proces tot nu toe en de eigen gevoelens daarin toe te lichten. ‘Het besluit van de directie is onbegrijpelijk. Zowel op het gebied van dienstverlening als persoonlijk vlak.’ ‘In eerste instantie is de indruk gewekt dat we inspraak hadden, maar nu heb ik het gevoel dat er niets meer aan te doen is, dat verlamt mensen.’ ‘We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om goede relaties te krijgen met de opleidingen in Den Bosch, dat staat nu op het spel.’

'Nooit ter sprake gekomen'

De AMR-leden zijn verrast door de plannen van DMCS. ‘Dit is nooit ter sprake gekomen in onze gesprekken’, zegt docentlid Paul Veroude. ‘De verhuizing van de Bredase diensten wel, maar over Den Bosch is niet gesproken.’

De AMR vraagt zich ook af welk probleem wordt opgelost met de verhuizing van de Bossche medewerkers. ‘In het kader van goed werkgeverschap en goede dienstverlening vraag ik me af of dit een goed idee is’, stelt docentlid René van der Burgt. ‘Sterke argumenten ontbreken’, vindt docentlid Gertruud Smit.

De raad is niet te spreken over de procesgang, verzoekt de directie van DMCS de individuele gesprekken stop te zetten en vraagt een spoedoverleg aan met het College van Bestuur over deze situatie. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?