Terug naar overzicht

Docenten krijgen laptop en smartphone

{mosimage}Het overgrote deel van de medewerkers werkt op dit moment nog altijd achter een vaste computer en met een vaste telefoon. Als het aan het DIF ligt, gaat dat veranderen. ‘Er komen straks twee profielen’, zegt directeur Ad Vogels. ‘Een mobiel profiel, waarbij medewerkers een notebook en smartphone krijgen; en een vast profiel, waarbij medewerkers werken met een pc en vaste telefoon. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan secretariaten die altijd op dezelfde plek werken.’

Verdwijnen

Of een medewerker wel of geen notebook krijgt, beslist zijn directie. Vogels: ‘Die moeten nadenken in welk profiel de betreffende medewerker past. Er moet in ieder geval wel een keuze worden gemaakt. Medewerkers kunnen niet zowel een vaste computer als een notebook hebben.’

De huidige vaste pc’s verdwijnen niet massaal. Behalve voor medewerkers met een vast profiel blijven er computers beschikbaar voor medewerkers met een kleine aanstelling (0,4 fte of minder) en medewerkers die hun laptop die dag zijn vergeten. Van de overgebleven pc’s komen de beste in Xplora en de computerlokalen voor studenten.

Naheffing

Fiscaal moet het plan verder worden uitgezocht volgens Vogels: ‘Zoals het er nu naar uitziet moeten medewerkers hun laptop voor 90 procent gebruiken voor hun werk, anders volgt er een naheffing vanuit de belastingdienst. En dat gaat om heel veel geld aangezien er straks misschien wel 1.300 notebooks in omloop zijn. Als Avans daar naheffing over moet betalen, kan de hogeschool bij wijze van spreken failliet gaan.’

Over tien weken komt DIF met een definitief plan. Dan zal ook duidelijk worden wanneer de eerste medewerkers een laptop krijgen. De invoering van laptops gebeurt wel gefaseerd. Vogels: ‘Over een jaar heeft nog niet iedereen een notebook. Avans heeft nu nog 2.000 pc’s, die gaan we niet zomaar weggooien.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?