Terug naar overzicht

Hoogopgeleiden zijn angsthazen

{mosimage}In de buurt van uitgaansgelegenheden voelt 30 procent van de mensen met een hbo- of wo-diploma zich wel eens angstig, blijkt uit nieuwe CBS-cijfers. Wie alleen de lagere school heeft afgemaakt, heeft daar minder last van (23 procent).

Hangjongeren

Hetzelfde geldt voor andere openbare gelegenheden. De helft van de hbo’ers en academici voelt zich soms ongemakkelijk op plekken waar jongeren rondhangen. Onder lager opgeleiden zijn de hangplekken ook niet populair, maar het scheelt toch zo’n tien procentpunt.

Openbaar vervoer

Ook in het openbaar vervoer zijn laagopgeleiden meer op hun gemak. Slechts 16 procent voelt zich wel eens onveilig, tegen 23 procent van de hoogopgeleiden.

Maar eenmaal thuis komt de hoogopgeleide tot rust. Slechts 7,7 procent van hen is bang dat hen daar iets overkomt. Onder degenen met alleen een basisschooldiploma is dat bijna tien procent. [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?