Terug naar overzicht

Jerick Salvain: ‘Mijn mixes moeten speciaal klinken’

De eerstejaarsstudent Communicatie en Multimedia Design uit Breda is zich al druk aan het klaarstomen voor de battle op 18 april.

Hoe ben je jezelf aan het voorbereiden voor de 18e?

‘Ik ben thuis al volop bezig met het uitzoeken van de muziek. Het is natuurlijk altijd afwachten of de muziek wel aanslaat bij het publiek, dus ik zorg ervoor dat ik verschillende sets heb. Daarin kijk en denk ik vooruit. Verder ga ik elke week naar het HipHopHuis in Rotterdam. Daar oefen ik samen met een aantal andere dj’s: we maken muziek en geven elkaar tips.’

{mosimage}Ga je winnen of niet?

‘Op zich schat ik mijn kansen wel goed in. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar ik vind winnen niet eens het belangrijkste. Het is sowieso al gaaf om mee te mogen doen aan een wedstrijd als deze. Uiteindelijk vind ik het het belangrijkst om met z’n allen een leuke avond neer te zetten. Dat het publiek uit z’n dak gaat, er gedanst wordt en iedereen het naar z’n zin heeft. Maar, als ik wel zou winnen zo dat natuurlijk hartstikke gaaf zijn.’

Probeer je draaistijl eens te omschrijven?

‘Ik probeer terug te gaan naar de “oldschool roots”, en wil house en electro in een nieuw jasje steken. Mijn mixes moeten origineel en speciaal klinken. Ik wil dat mensen denken: ‘Hee, ik ken het niet, maar het klinkt goed.’ Mijn inspiratie haal ik vooral uit het werk van Hardwell en Laidback Luke, dat is echt de kant die ik op wil.’

Hoe ben je begonnen met draaien?

‘Ik luisterde altijd al veel naar muziek. Vooral house en electro. Na een tijd begon het bij mij te kriebelen, ik wilde dat draaien ook wel eens zelf proberen. Ik heb toen een aantal cursussen gedaan, en ben thuis zelf gaan experimenteren met mixen en software. Ook heb ik veel geleerd van andere dj’s. Dat vind ik ook zo leuk: in dit wereldje ondersteun je elkaar. Er is weinig sprake van onderlinge concurrentie.’

Waar komt je artiestennaam vandaan?

‘Ja, dat is een goeie. Ik heb er best lang over nagedacht. De naam is deels afgeleid van mijn geboortedatum; 30 april. Dat is op Koninginnedag. Toen ben ik gaan zoeken naar namen met “koning” als betekenis. Daar kwam toen “Jerick” uit, wat staat voor getalenteerd heerser. Als tweede naam heb ik dus gekozen voor “Salvain”, wat is afgeleid van het Engelse salvation.’

Hoe zie je de toekomst voor je?

‘Momenteel ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijfje, zodat ik geld kan verdienen met het draaien. Ook ben ik volop bezig met mezelf promoten. Uiteindelijk hoop ik dat ik in de toekomst wordt gevraagd voor de feesten en evenementen die niet wekelijks zijn. Ik wil dus absoluut verder in de muziek. Je moet het in dit wereldje alleen wel een beetje treffen: succes hangt grotendeels af van connecties en geluk.’ [MB]

Liefhebbers van de betere dancemuziek noteren de Battle of the DJ's op 18 april dus alvast in de agenda. Het belooft een spannende avond te worden met optredens van dj Biggi en Vato Gonzalez. Vergeet ook de Battle of the Bands op 14 mei niet!

Meer interviews met deelnemers van de Battle of the DJ's en de Battle of the Bands vind je in het dossier.

Punt. Of had jij nog wat?

Vincent

You go JERRICK SALVAIN! We love you! xxx

2013-10-01 10:53:56

Meer lezen?