Terug naar overzicht

Jeugdwerkloosheid in Den Bosch

{mosimage}De jeugdwerkloosheid in Nederland is het afgelopen jaar flink toegenomen. Ook in de provincie Noord-Brabant stijgt de jeugdwerkloosheid. In de regio rond Oss en Den Bosch steeg die afgelopen jaar zelfs met 50 procent. Om jongeren te helpen zijn er wel allerlei initiatieven, zoals de ‘startersbeurzen’ in Den Bosch of Tilburg.

Panel

De PvdA Noord-Brabant houdt op dinsdag 16 april de bijeenkomst ‘Jongeren aan de bak’. Een panel van Marije Laffeber (lid van de Party of European Socialists), Semih Eski (CNV Jongeren) en Joek Henkens (afgestudeerd en werkloos) gaat met elkaar en met de zaal in debat. De PvdA wil inventariseren wat er lokaal wordt gedaan aan jeugdwerkloosheid en wat beter of anders moet. Waar lopen jongeren tegen aan en wat vinden zij belangrijk?

Wil jij meepraten over dit onderwerp, omdat je zelf werkloos bent of was? Of ben je als student bang om werkloos te worden, straks na je afstuderen? Kom dan meepraten. Het debat op 16 april begint om 19.30 uur (vanaf 19.00 uur inloop) en vindt plaats in collegezaal OC006. Kijk op deze website voor meer informatie. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?