Terug naar overzicht

Kunststudent brengt stotteren in beeld

Attack

{mosimage}De Bredase student stottert al zo lang hij zich kan herinneren. ‘Ik praat vaak een hele tijd vloeiend en sla dan ineens vast. Daarom komt het soms nogal heftig binnen bij mensen. Ze verwachten het totaal niet. Ze denken dat ik een of andere attack krijg als ik helemaal verkramp’, zegt hij in een interview met NRC over zijn korte film. 

‘Wat me het meest stoort aan stotteren is dat mijn gedachten al een kilometer verder zijn dan mijn spraak’, zegt Stevens  in hetzelfde interview.

Geen medelijden

De Avansstudent wil benadrukken dat de film niet bedoeld is om medelijden te wekken. Enkel om zijn ervaring te delen. ‘In mijn directe omgeving vonden mensen het erg aangrijpend, omdat ik zo eindelijk eens kon laten zien hoe dat nu voelt.’ [AR]

Bekijk hier de korte film van David Stevens:

M22 from david stevens on Vimeo.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?