Terug naar overzicht

Lagere prijzen dankzij concurrentie?

De zoektocht naar een nieuwe cateraar wordt opgesplitst, zo kunnen ook kleine ondernemers meedingen in de aanbesteding. Koffie in de pantry’s zou bijvoorbeeld worden gescheiden van de kantine, of de catering in Breda, Den Bosch en Tilburg wordt apart aanbesteed.

75,8 procent
{mosimage}Punt peilde de mening van Avans in een poll. Een goed idee als dat leidt tot lagere prijzen en meer kwaliteit, vindt 75,8 procent van de respondenten.

65 respondenten (12,5 procent) smeert zelf brood. 6,9 procent vindt één cateraar genoeg. En een enkeling kan meer afwisseling wel waarderen. In totaal reageerden 521 mensen op de stelling.  

Kort geding
Afgelopen zomer was er een aanbestedingsprocedure bij Avans voor een nieuwe cateraar met Sodexo als uitkomst. Een andere mededinger was het niet eens met de uitslag en spande een kort geding aan. De rechtbank ging daarin mee en veegde de cateringovereenkomst voor de komende vijf jaar van tafel.

In oktober wordt duidelijk welke partijen meedingen in de aanbesteding. In de kerstvakantie moet de nieuwe cateraar volgens de planning bekend zijn. Tot die tijd verzorgt Sodexo de catering. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?