Terug naar overzicht

Onderwijsdag voor medewerkers in Efteling

{mosimage}Inspireren en delen

De Avans Onderwijsdag is een dag speciaal voor álle medewerkers met als doel: elkaar inspireren, professionaliseren en het delen van kennis. Ditmaal vindt de Avans Onderwijsdag plaats in het theater van de Efteling met als thema ‘De wondere wereld van de docent.’

Ook nu wist Avans bijzondere sprekers te strikken. Jan Douwe Kroeske – bekend van programma’s als Jules Unlimited en 12 steden 13 ongelukken –  is de dagvoorzitter tijdens de Onderwijsdag. En Margriet Sitskoorn, schrijfster van bestseller ‘Het maakbare brein’, zal haarfijn uitleggen waarom we willen wat we willen en doen wat we doen.

Persoonlijke verhalen

Kroeske was vooral in de tweede helft van de jaren tachtig niet van de televisie en radio te slaan. Hij was de man achter de beroemde 2 Meter Sessies. Nu is hij oprichter van en werkzaam bij Double 2 BV, een onafhankelijk mediaproductiebedrijf. Tijdens de Onderwijsdag gaat Kroeske zelf op pad: ‘Ik ga zelf rondlopen en vragen stellen. Ik ga op zoek naar persoonlijke verhalen. De bedoeling is dat iedereen deelt en luistert’, vertelt hij in een interview met Punt.  

Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg is, gespecialiseerd in hersenen en gedrag. In ‘Het maakbare brein’ ontrafelt Sitskoorn het mysterie dat rond ons brein hangt. Sitskoorn legt de link met het onderwijs: Waarom gedragen jongeren zich zoals zij doen? En wat betekent dat voor de rol van de docent? Ook gaat Sitskoorn in op de pedagogische taak van het onderwijs.

Avans Innovatieprijs

Ook wordt de Avans Innovatieprijs uitgereikt aan de meest innovatieve onderwijsontwikkeling van het afgelopen jaar.  Dit jaar bestaat de jury niet alleen uit deskundigen maar konden ook medewerkers en studenten stemmen op de genomineerden. Er zijn prijzen voor het beste project in een opleiding en het beste Avans-brede experiment.

In de middag kunnen docenten en medewerkers interactieve lezingen bijwonen die verschillende onderwijsfacetten aanstippen. En er zijn masterclasses en peptalks met uiteenlopende onderwerpen;  van het activeren van studenten met theatertechnieken tot het leren van kritisch denken en duurzaamheid.

Live-verslag

Punt zal morgen verslag doen van de activiteiten op de Onderwijsdag.  Houd daarom onze Twitterstream in de gaten, de hashtag die wordt gebruikt voor de Onderwijsdag is #AOD13. En kijk op onze website voor het live-verslag van de Avans Onderwijsdag in de Efteling. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?