Terug naar overzicht

Studeren bij Avans en drummen bij The Kik

‘Wij stonden op de shortlist om 3 FM Megahit te worden en uiteindelijk wordt dat dan een of ander schijtnummer. The Kik krijgt moeilijk voet aan de grond bij de radiozenders’, zegt Doms in de muziekspecial van Punt. De drummer gaat in op het huidige succes van The Kik, maar ook de lange weg ernaartoe.

{mosimage}Manager van Frans Bauer

Ook Karin Jorna, docent bij de Academie voor Marketing in Den Bosch, weet het een en ander over de muziekbusiness. Ze werkte tien jaar bij diverse platenmaatschappijen en verzorgde de pr van Frans Bauer. ‘Hij is een mensen-mens, heel betrokken en altijd in voor een lolletje. Hij is ook een stuk slimmer dan veel mensen denken.’

Don Diablo

De wereld over reizen met bekende Nederlandse dj’s als Sander van Doorn en Don Diablo. Een droom voor velen, dagelijkse kost voor oud-student Communicatie en Multimedia Design (CMD) Mark Loonen. Hij maakt videoclips, mini-documentaires en after-movies van Nederlandse dj’s en hun optredens. ‘De dance-industrie is een snelle wereld die continu verandert en waarin ik veel klussen kan aannemen. Er zijn weken waarin ik zestig tot tachtig uur maak.’

Top2000

Verder vind je in Punt07 een interview met Dani Steevensz: deze Bossche CMD-student heeft alle jaargangen van de Top2000 geanalyseerd voor de minor Data Belevenis. ‘Alles bij elkaar hebben bijna vierduizend nummers in de lijst gestaan. Die ben ik gaan indelen in de genres uit tweehonderd jaar muziekgeschiedenis.’

Rappen

Muziek als therapie? Therapeut Frederik Esbach is er dagelijks mee bezig. Hij begeleidt jongeren in justitiële jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hij laat ze rappen over hun gevoelens en de dingen die ze hebben meegemaakt. ‘Het maken van een rap is resultaatgericht. Dat vonden de jongeren er zo fijn aan. Bovendien staat het dicht bij hen zelf.’

Punt07 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier online te lezen. [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?