Terug naar overzicht

TMH Music: ‘Ik word steeds beter in wat ik doe’

De eerstejaarsstudent Communicatie en Multimedia Design in Breda vertelt over zijn unieke draaistijl en plannen voor de toekomst.

{mosimage}En, ben je al een beetje zenuwachtig?

‘Nee, niet echt eigenlijk. Ik heb wel vaker mee gedaan aan dit soort wedstrijden, dus ik ben het wel gewend om voor veel mensen op te treden. Misschien komen de zenuwen nog vlak voordat ik op moet. Dat heb ik soms wel vaker, maar vaak verdwijnt dat gevoel meteen zodra ik begin met draaien.’

Denk je dat je een goede kans maakt om te winnen?

‘Nou, een goede kans maken, dat durf ik zo niet te zeggen. Ik ben daar al zeg ik het zelf best bescheiden in. Maar ik weet wel dat ik goed kan draaien. Ik merk dat ik steeds beter word in wat ik doe. Misschien dat ik dus toch best kan winnen.’

Waarmee onderscheidt jij je als dj van de rest?

‘Ik ben heel divers wat betreft muziekstijlen. Andere dj’s draaien meestal vooral house. Ik draai echt allerlei stijlen door elkaar heen: het liefst zo veel en zo gek mogelijk. Vaak draai ik ook verschillende rondes tijdens een set. In de eerste draai ik dan bijvoorbeeld R&B, hiphop en reggaeton, in de tweede weer iets als house, latin of progressieve electro, en in de laatste ronde draai ik weer van alles door elkaar. Het einde moet echt knallen!’

Je mixt niet alleen, maar maakt zelf ook muziek. Waar haal je inspiratie vandaan?

‘Ik luister veel naar R&B, hiphop en moombahton. Daar haal ik toch wel veel ideeën uit voor mijn eigen nummers. Verder krijg ik ook veel inspiratie van andere dj’s. Bijvoorbeeld The Flexican. Die gast kan zo ziek goed draaien, niet normaal. Hij mixt zonder koptelefoon, dat is gewoon bijna niet te doen.’

{mosimage}Hoe ben je van plan de jury te overtuigen?

‘Ik hoop dat ik ze kan overtuigen met mijn unieke stijl van draaien en dat ze zien dat ik durf te experimenteren. Verder hoop ik dat ze het me gunnen om te winnen. Maar wat er ook gebeurt, ik blijf gewoon lekker mezelf en ik zie wel hoe het loopt.’

Nog grootse plannen voor de toekomst?

‘In 2014 ga ik voor de bekendheid: dan wil ik mezelf echt op de kaart gaan zetten. Bijvoorbeeld door mezelf nog meer te promoten via social media. Ook ben ik bezig met een filmpje waarin je me aan het werk ziet op verschillende feesten en evenementen. Ik hoop van 2014 echt mijn jaar te maken, daar ga ik voor.’ [MB]

Noteer de Battle of the DJ's van 18 april dus alvast in je agenda! Het belooft een spannende avond te worden met optredens van Vato Gonzalez en dj Biggi. Vergeet ook de Battle of the Bands op 14 mei niet!

Meer interviews met deelnemers van de Battle of the DJ's en de Battle of the Bands vind je in het dossier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?