Terug naar overzicht

‘Volop inspiratie tijdens banenmarkt ATGM’

Het Career Event wordt ieder jaar goed bezocht. Dit jaar zijn er ruim twintig bedrijven en instellingen uit de sector aanwezig. Zij geven informatie over stage- en afstudeermogelijkheden binnen het bedrijf en geven toelichting op eventueel beschikbare vacatures.

{mosimage}Oriënteren

Niet alleen studenten, ook Avansmedewerkers konden zich deze middag oriënteren op het werkveld. Er werden presentaties gegeven en er was ruimschoots kans om informatie in te winnen over bedrijven. Stands als die van WIL Research, Forensicon en ScientiQ werden constant omringd door geïnteresseerden.

Inspiratie

Avan Ahmad, tweedejaarsstudent Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek in Breda, was erg positief over de markt: ‘Deze middag is voor mij heel nuttig. Ik weet namelijk nog niet precies wat ik straks na mijn studie wil gaan doen. Door deze banenmarkt krijg ik veel inspiratie en het is fijn dat je overal vragen kunt stellen. Ik probeer zoveel mogelijk informatiebrochures mee te nemen. Dan kan ik alles thuis nog even rustig nalezen.’

Nuttig

Angelique Verboord, medewerkster van WIL Research, vond de aanwezigheid op de bedrijvenmarkt ook zeer nuttig. ‘Op deze manier kunnen we contact leggen met de studenten en misschien dus wel onze toekomstige werknemers of stagiairs. We vinden het leuk om met hen in gesprek te gaan en ze enthousiast te krijgen voor het bedrijf.’ [MB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?