Terug naar overzicht

Avansteams rennen Vestingloop

Docenten en medewerkers van de twee Bossche academies waren herkenbaar aan de rode Avans Vitaal t-shirts. De collega’s liepen echter niet als team, maar ieder in hun eigen tempo. Vanuit AMB liep een groepje de 10 kilometer: Angelique Douw, Marc Hoornick, Jan Coppens en Nicole Pas (zie foto). Docenten Maarten Dijk, Merel Luichies en Niels Willemsen liepen de 15 kilometer.

{mosimage} 

Druk aan de start

‘Het was een goede dag om hard te lopen’, volgens managementassistent Angelique Douw. ‘Een goede temperatuur, niet te warm.’ Wel was het erg druk aan de start, waardoor de lopers lang moesten wachten voordat ze écht konden beginnen. Douw: ‘Het duurde daardoor lang voordat ik in mijn ritme zat.’

{mosimage}Iedere loper had zijn of haar voornaam afgedrukt staan op het hesje met het inschrijfnummer, dus dat leverde leuke reacties op uit het publiek. ‘Mensen riepen echt mijn naam.’ In ruim een uur liep Douw de 10 kilometer uit, maar de laatste kilometer was zwaar. ‘Zonder aanmoedigend publiek had ik het misschien niet gered. Vlak voor de finish heb ik zelfs nog een eindsprintje getrokken.’

Jaarlijkse traditie

Of de Vestingloop een jaarlijkse traditie wordt bij de Avansdocenten en –medewerkers, is de vraag. Angelique Douw is in ieder geval enthousiast: ‘Vorig jaar liep ik de 5 kilometer, dit jaar de 10 en volgend jaar misschien wel de 15 kilometer? Wie weet.’ [LJ]

Voor alle uitslagen, meer foto’s en filmmateriaal, kijk op de website van de Ricoh Vestingloop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?