Terug naar overzicht

Battle of the Bands: Fort’99 staat op HBO Intro Festival

Het niveau van de Battle of the Bands lag dit jaar hoger dan bij vorige edities. Geen wonder dus dat de Mezz gisteren al vanaf het begin vol liep met enthousiast publiek.

Aan Blackhill Bandits de eer de zaal op te warmen met hun eigengereide mix van folk, pop en een beetje punk. Het spelplezier spat ook deze keer weer van het podium, de band deed vorig jaar ook al mee en de Bandits weet de harten van het publiek te veroveren.

{mosimage}De eerste voorzichtige dansjes worden uitgevoerd bij Syndicate. De cover-band speelt een prachtige uiotvoering van Kings Of Leon’s ‘Sex On Fire’ en sluit hun set af met ‘Dani California’ van de Red Hot Chili Peppers.

Vanwege een aantal afzeggingen op het laatste moment staat daarna ineens Fort’99 op het podium. Een rockband met naast eigen repertoire ook wat covers zoals ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine en ‘Alive’ van Pearl Jam. De eigen nummers zijn snoeihard en zitten goed in elkaar. Fort’99 dendert dan ook als een bulldozer door de Mezz.

Bij The I.T.’s kan het publiek even op adem komen. De band met Limburgse roots valt te omschrijven als een uptempo versie van Snow Patrol en speelt alleen maar eigen nummers. In vergelijking met de andere bands van de avond valt vooral de professionaliteit op. Dit is duidelijk een band die al langer meedraait.

De ‘narren’ van Johnny Jester mogen daarna de Battle afsluiten en doen dat met verve. Covers van Kings Of Leon (opnieuw), Young The Giant en Arctic Monkeys worden met veel enthousiasme gebracht, maar ook hier net als eerder bij Fort’99 zijn het de eigen nummers die echt indruk maken.

Daarna wordt het spannend voor de deelnemende bands, de vakjury trekt zich terug en komt na een half uur met het verlossende woord: Fort’99 is de winnaar en speelt op 12 september voor twaalfduizend studenten op het HBO Intro Festival in Breda. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?