Terug naar overzicht

De wereld bekeken door andere ogen

{mosimage}De Avans Academielezing, ditmaal verzorgd door de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St.Joost, staat geheel in het teken van visie. Die van een filmmaker maar ook die van jezelf.

Iedereen met een filmcamera kan filmen, het is een kwestie van de opnameknop indrukken. Met enige moeite is dit materiaal ook in elkaar te zetten tot een mooi vloeiend opeenvolgend geheel. Maar de wereld met de camera zo in beeld brengen dat een eigen werkelijkheid ontstaat, vergt oefening.

Blik van de kijker

Tijdens de Avans Academielezing op 22 mei zullen een aantal niet-alledaagse korte films worden getoond. De regisseurs van de films hebben hun eigen visie op de wereld. Zij sturen de blik van de kijker zo, dat je even deelgenoot wordt gemaakt van het verhaal dat zij willen vertellen.

Aanwezigen gaan vervolgens met elkaar en met Jenny van den Broeke, docent film aan de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St.Joost analyseren wat ze zien. [SD]

De Avans Academielezing vindt woensdag 22 mei vanaf 19.30 uur plaats. Locatie: Avans, Hogeschoollaan 1 in Breda. Aanmelden kan hier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?