Terug naar overzicht

Google Glass: ‘Veel mogelijkheden’

{mosimage}Eric Bolwerk, docent aan de Academie voor Marketing in Den Bosch, nam zijn klas mee naar de collegezaal. Erg druk was het daar niet. ‘Veel studenten kozen er toch voor om de stream achter hun eigen laptop te volgen.‘ De studenten waren volgens hem wel enthousiast. ‘Ze zien zeker de mogelijkheden van de Google Glass, maar de gadget is nog wel in de ontwikkelingsfase. De batterij gaat nog niet echt lang mee en de toepassingen zijn nog beperkt.‘

Mogelijkheden

Wat de gadget voor het onderwijs gaat betekenen, is nog lastig te zeggen. Bolwerk: ‘Ik denk dat het zeker een toevoeging zal zijn. Je zit veel sneller online en ook de mogelijkheid van videoconferenties en misschien wel lessen via de Glass zijn zeer interessant.’ De docent is niet bang om voor een klas te staan met studenten met Google brilletjes. ‘Uiteraard kan dan alles wat ik doe opgenomen worden, maar ik zie eerder de positieve kanten dan de negatieve. Je moet niet bang zijn voor vooruitgang, die gaat toch wel door.’

Dutchwork.tv, die het webinar organiseerde, komt binnenkort met een studentenbattle voor Avans en andere hogescholen. Het is de bedoeling dat studenten ideeën en toepassingen bedenken voor de Google Glass. [SN]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?