Terug naar overzicht

Meer vrouwen nodig in techniek

Vrouwen zijn behoorlijk in de minderheid wat technische studies betreft. Gemiddeld 50 procent van de instromende hbo’ers is een meisje, maar bij technische opleidingen ligt dat gemiddelde op nog geen 19 procent.

{mosimage}Taboe

Het overgrote deel van de stemmers op de poll (53,7 procent) vindt dat hier verandering in mag komen en we meer 'powervrouwen' nodig hebben in de technieksector. ‘Vrouwen die hier een beetje aanleg voor hebben en gemotiveerd zijn, waarom niet? Het taboe lijkt me ondertussen al wel doorbroken dat techniek enkel voor mannen is en zorg alleen voor vrouwen’, luidt een reactie.

Van 15,1 procent mogen vrouwen wel weg uit de keuken om aan de slag te gaan op de bouwplaats. ‘Wij zijn dit jaar begonnen met één dame bij werktuigbouwkunde, maar ze heeft het nog geen half jaar uitgehouden. We kunnen ze dus wel gebruiken!’, zegt Jeroen op de website.

Onhandig

17,1 Procent van de stemmers is van mening dat vrouwen veel te onhandig zijn om in de techniek te werken en 14,1 procent vindt dat techniek meer een mannending is. Op de poll werd in totaal 298 keer gestemd.

Meiden Techniekdag

Om technische studies wat meer onder de vrouwelijke aandacht de brengen, organiseerde Avans in samenwerking met Stichting Meidendag de Meiden Techniekdag. Tijdens deze dag werden er rondleidingen en workshops georganiseerd voor meiden van de havo en vwo. Zo werden er scrubs gemaakt en was er een rondleiding door Waterschap Aa en Maas. [MB]

 

Maak jij je zorgen over het afschaffen van de basisbeurs en het verdwijnen van de ov-kaart? Laat ons weten wat je vindt in de nieuwe poll!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?