Terug naar overzicht

Syndicate: ‘Een belletje voor Pinkpop zou super zijn!’

De coverband van Ronnie Wesseling, student International Business and Languages in Den Bosch, wil met een gevarieerde mix aan muziekstijlen de jury omver blazen.

{mosimage}Zijn jullie al aan het klaarstomen voor de Battle of the Bands?

‘We repeteren sowieso al iedere week, maar voor de Battle hebben we extra repetities ingelast. We zijn vooral bezig met het focussen op de setlist met nummers die we de op 14 mei ten gehore willen brengen. Het is nu dus vooral de puntjes op de i zetten.’

Al aan het nagelbijten van de zenuwen? En gaan jullie de battle winnen?

‘Nee joh, zenuwen, hoe kom je er bij! Dat valt allemaal hartstikke mee. We vinden het allemaal wel heel spannend om straks voor de jury te staan en beoordeeld te worden. Normaal merk je namelijk tijdens een optreden wel of het publiek het leuk of goed vindt, wat meestal wel zo is, maar aan de jury is dat moeilijker af te lezen. Verder zijn we, volgens ons, de enige coverband. Dat kan goed, maar natuurlijk ook slecht uitvallen. Maar een kans maken doen we natuurlijk sowieso.’

Omschrijf de band eens in drie woorden.

‘Fris, energiek en divers!’

Schrijven jullie ook nog eigen nummers of doen jullie voornamelijk covers?

‘In principe zijn we een coverband. Ons repertoire bestaat vooral uit klassiekers van de jaren zeventig tot nu. Daar voegen we vaak ook nog populaire nummers van dit moment aan toe, zodat we niet oubollig worden maar lekker creatief bezig blijven. Daarnaast proberen we steeds meer eigen nummers te schrijven. Als iemand een idee heeft of een nummer heeft geschreven, proberen we daar wat drums, toetsen en gitaarwerk onder te gooien en dan klinkt het vaak erg goed.’

Waar halen jullie de inspiratie voor eigen nummers dan vandaan?

‘We willen allemaal zelf muziek schrijven en iedereen vindt het leuk om muziek te maken en beter te worden. Onderling verschillen we enorm van muzieksmaak, wat wel eens discussies oplevert binnen de groep. Zo is onze toetsenist erg van de hardstyle, terwijl onze gitarist van Nederlandstalig houdt en de bassist veel naar rock luistert. Een gevarieerde mix dus!’

Hoe is het allemaal begonnen met Syndicate?

‘De meesten van ons zijn begonnen als gelegenheidsband voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel bij de lokale supermarkt, waar we ook allemaal werken. Een aantal jaar geleden werd het allemaal wat serieuzer en kwamen er nieuwe muzikanten bij. De formatie wisselt nogal eens door mensen die stage lopen of druk  zijn met de studie, maar we hopen de komende tijd gewoon een hechte groep te blijven.’

Hoe zit het met de toekomst?

‘The future is bright! We hopen gewoon door te blijven gaan met wat we doen en daar beter in te worden. En een belletje voor Pinkpop 2014 zou natuurlijk super zijn!’ [MB]

 

Op 14 mei gaan de zes bands strijden om een podiumplaats op het HBO-intro festival. De battle vindt plaats in de Mezz in Breda, entree is gratis. Kom dus zeker kijken!

Lees meer over de Battle of the Bands en de Battle of the DJ’s in het dossier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?