Terug naar overzicht

Tour d’Avans gaat niet door

{mosimage}De organisatie, mailde afgelopen week aan de deelnemers dat ‘gezien de verwachte weersomstandigheden van aanstaande vrijdag’ het besluit is genomen de fietstocht niet te laten doorgaan.

'Le Tour d’Avans is een fietstocht voor getrainde en niet-getrainde wielrenners om geld bij elkaar te fietsen voor de Alpe d’HuZes. Niet alle deelnemers zullen de Alpe d'HuZes willen, kunnen en gaan fietsen. Om een lage opkomst te voorkomen (een scenario waar we rekening mee moesten houden en dat werd bevestigd door vele deelnemers), hebben we willen voorkomen dat ook de investeringsgelden voor dit mooie evenement zouden worden verspild (denk aan catering).  Een lage opkomst levert bovendien ook minder sponsorgeld op voor de Alpe d'HuZes', zegt de organisatie in een extra toelichting.

23 augustus

Er is meteen een nieuwe datum geprikt voor de Tour d'Avans, namelijk vrijdag 23 augustus. De tocht wordt dan voor het derde achtereenvolgende jaar gereden. Het evenement krijgt elk jaar meer aanmeldingen.

Het al toegezegde geld wordt alvast geïnd, want begin juni gaan een paar Avans-sportievelingen meefietsen met de Alpe d’HuZes in Frankrijk en daar wordt het geld dan gedoneerd. Het motto van de Alpe d’HuZes: opgeven is geen optie. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?