Terug naar overzicht

AB&I schenkt 1.634 euro aan bamboeproject

{mosimage}De academie zou 1 euro per ingevulde enquête overmaken. Dat leverde 817 euro op. Omdat de respons erg hoog was, heeft de academie besloten iets extra's te doen en het bedrag te verdubbelen naar 1.634 euro.  

Illegale houtkap

Michiel Smits, docent bouwkunde bij de AB&I, is de voorzitter van stichting Back2Africa . Eén van hun projecten is 2Bamboo: het aanplanten van een snelgroeiende bamboesoort op Mount Elgon in Kenia. Er vindt daar veel illegale houtkap van oerbos plaats. Dit heeft ontbossing, bodemerosie en het verdwijnen van dieren tot gevolg. Door een snelgroeiende bamboesoort aan te planten als alternatief, kan het oerbos intact blijven. [AR]

Meer over Michiel Smits en zijn liefde voor Kenia lees je op pagina 26 van Punt 9.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?