Terug naar overzicht

Bossche politiek blij met afstudeerontwerp

{mosimage}

Maarten was voor zijn studie Bouwkunde in Den Bosch op zoek naar een mooi afstudeerproject . ‘Ik heb 3,5 jaar in de Tolbrugstraat in Den Bosch gewoond en ik keek uit op het GZG-terrein. Toen het ziekenhuis vertrok was het ineens uitgestorven. Het licht was uit, er waren geen winkels en geen mensen meer.’ De gemeente Den Bosch wil het terrein na vertrek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een nieuwe functie geven. ‘De originele ontwerpen waren niet haalbaar en ik was het er niet mee eens hoe ze met de monumenten omgingen. Daarop besloot ik zelf maar een ontwerp te maken. In mijn plannen is er meer aandacht voor de monumenten en open de ruimte van het terrein.’

{mosimage} 

{mosimage} 

Veel interesse
De plannen van Maarten werden goed beoordeeld op de opleiding maar ook de Bossche oppositiepartijen zijn blij met de ontwerpen. ‘Ik heb het project afgerond met een 9 maar het mooiste is toch al die aandacht in de echte wereld. De gemeente, bouwbedrijf Heijmans, ze hebben allemaal met veel aandacht naar mijn plannen geluisterd.‘

Welke ideeën van Maarten daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden is nog lastig te zeggen. De besluiten over de sloop en de nieuwbouw moeten nog genomen worden. Maarten: ‘Ik hoop dat er wat van mijn ideeën worden uitgevoerd maar dat proces duurt jaren.’ [SN]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?