Terug naar overzicht

Goedemorgen Avans!

{mosimage}Het idee van Goodmornings is om op weg naar je werk, huis, school of online wat vaker ‘Goedemorgen!’ tegen mensen te zeggen en de wereld daarmee een beetje mooier te maken. Student Technische Bedrijfskunde Bas van den Ing doet het zelf ook iedere dag. ‘Ik ben altijd degene die met een lach rondloopt. Als je daarbij ook ‘Goedemorgen!’ zegt, wordt het fijne gevoel bij jezelf en bij anderen veel bewuster. Sommige mensen lopen gewoon door maar ik merk dat veel mensen een goedemorgen terug wensen.’

Bas maakt filmpjes voor het project en hoopt dat het aanslaat bij Avansstudenten. ‘We willen graag dat mensen de dag met een lach beginnen en zorgen dat meer mensen van een goedemorgen kunnen genieten. Het zou zo mooi zijn als alle studenten van het station op weg naar school elkaar begroeten.’

Eigen wereld
Doel van het project is ook om de sociale omgang weer te bevorderen. ‘In de trein leeft iedereen tegenwoordig in z’n eigen wereld. Oordoppen in, telefoon in de hand, daardoor is het veel lastiger om een gesprek aan te knopen.’

Online
Ook online is het nu mogelijk om goedemorgen tegen de wereld te zeggen. Begin mei werd de website goodmornings.org opgericht. Het idee is simpel, je maakt een filmpje waarin je ‘Goedemorgen!’ zegt en deelt het op de website. Vanuit de hele wereld zijn er inmiddels filmpjes ingestuurd. Bas: ‘Offline is het bereik van de actie veel kleiner. Online kun je het delen met vrienden of wie je maar wilt. Ook andere mensen kunnen vrolijk wakker worden van jouw filmpje.’

Momenteel werkt Goodmornings aan een app met een wekkerfunctie die je wekt in diverse talen en aan een rijdende festivalmobiel om de kater op het festival iets te verlichten. [SN]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?