Terug naar overzicht

Minder treinverkeer rond Den Bosch

Vier dagen langer

ProRail maakte in januari al bekend dat het treinverkeer rond Den Bosch twee weken plat zou liggen. Toen was de startdatum nog 1 juli, maar dat is nu vervroegd naar 27 juni, vier dagen langer dus. Vanaf die dag rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Nijmegen en tussen Den Bosch en Utrecht. De NS zet (extra) bussen in. Vanaf vrijdag 12 juli zou alles weer moeten rijden.

Donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni vallen op Avans nog net in week 10 van blok 4, dus voor een deel van de Avansstudenten zijn er dan nog (her)tentamens. De week van 1 juli is week 11 van blok 4, een week van afronding op Avans. 8 juli begint officieel de zomervakantie voor het onderwijs.

{mosimage}Ongelijkvloers kruisen

Wat wordt er precies verbouwd? Als het project gereed is rijden de treinen vanuit Nijmegen en Utrecht ieder over hun eigen sporen, zodat ze elkaar niet langer hinderen. Om dit mogelijk te maken wordt aan de noordzijde van rivier de Dieze een fly-over gebouwd, zodat het treinverkeer vanuit Nijmegen ongelijkvloers kruist met de treinen van en naar Utrecht.

Ook komen er twee nieuwe sporen over de Dieze bij en wordt de bestaande Diezebrug vervangen door een nieuw type brug. Op station Den Bosch zelf worden de perrons van spoor 3/4 en van spoor 6/7 aan beide zijden verlengd.

De treinen van en naar Tilburg/Breda en Eindhoven rijden gewoon. Op bepaalde momenten is het voor treinreizigers vanuit de Randstad sneller om via Breda te reizen. Kijk op de website van de NS voor alle exacte reisinformatie en tips. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?