Terug naar overzicht

Omgaan met dagelijkse crisissituaties

{mosimage}Mentale goochelaars
Veel mensen worstelen met overvolle agenda’s die het dagritme grotendeels bepalen. Vergelijkbaar met een crisissituatie is het alledaagse leven soms hectisch, complex en vol vaart. Tijdens de Avans Academielezing ‘Leiderschap & Innerlijke rust’ gaat Avansdocent en oud-marinier Dick Bosch in op persoonlijk leiderschap tijdens crisissituaties in het dagelijks leven: je brein gezond houden en naar je lichaam luisteren.

Geleerde marinierslessen

Als mentale goochelaars probeert men zijn eigen doelstellingen te bereiken. Niet alleen individuen, maar ook organisaties. Dit kan een (op)gejaagd gevoel veroorzaken, alsof er voortdurend crisissituaties zijn. Bosch, docent Integrale Veiligheid in Breda, put uit de geleerde lessen gedurende zijn 33-jarige loopbaan als leidinggevende bij het Korps Mariniers. Hij leerde er onder meer om innerlijke rust bewaren, vertrouwen te hebben in de ander en samenwerken.

De Avans Academielezing vindt woensdag 19 juni vanaf 19.30 uur plaats. Locatie: Avans, Hogeschoollaan 1 in Breda. Aanmelden kan hier. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?