Terug naar overzicht

Sprinkhaan in chocoladedip

{mosimage}‘Doe maar iets met eten’, was de opdracht die eerstejaarsstudenten Communication and Multimedia Design in Breda meekregen van hun docent. Het groepje van onder meer Corin Donders kwam uit bij het eten van insecten.

Milieuvriendelijker

‘Insecten zijn het eten van de toekomst. Vergelijk een koe met een sprinkhaan en je ziet meteen wat een betere voedingsbron is. Het is veel mileuvriendelijker’, zegt Corin Donders. De studenten kwamen aan de eetbare insecten via Insectable. ‘Die zijn gespecialiseerd hierin. Alles was al voorbereid. Wij hoefden het alleen nog meer op te warmen.’

Afgelopen zaterdag hebben de studenten de gerechten aangeboden aan bezoekers van De Oliemeulen in Tilburg. ‘We hadden expres meerdere dingen gemaakt, om zowel de oudere als jongere bezoeker iets te kunnen bieden’, zegt Donders. En het was een succes. ‘We wisten van te voren niet of mensen het echt wilden proeven, maar bijna iedere bezoeker wilde dat wel. Sommige kinderen kregen zelfs ruzie omdat we niet genoeg bij hadden.’ {mosimage}

Supermarkt

Corin ziet zichzelf niet elke week insecten eten. ‘Daarvoor is het nu nog te duur en je moet alles bestellen via het internet. Ik denk dat mensen pas echt overstag gaan als het in de supermarkt ligt.’ [AR]

Meer lezen?