Terug naar overzicht

Studenten betalen massaal voor scriptiehulp

Brainstormen, een goede hoofdvraag, een duidelijke structuur, feedback op conceptversies maar ook schrappen van overbodige tekst en corrigeren van taal en spelling. Het is zomaar een greep uit het aanbod van de scriptiebureaus als snelafstuderen.nl, scriptiedokters.nl, of scriptiehulpverlening.nl.

Studenten die denken dat ze zelf hun scriptie niet meer hoeven te schrijven, hebben het mis. 'Wat wij doen, is jou laten groeien als schrijver en denker zodat je het meeste werk zonder ons af kunt', zo kun je bijvoorbeeld lezen op scriptieklasje.nl.

{mosimage}

Wetenschappelijke scriptie
'Ik had geen idee wat een wetenschappelijke scriptie inhield', meldt een 26-jarige anonieme bron aan de Volkskrant, hij studeerde onlangs af met een 8. 'Toen ik de eerste versie van mijn scriptie inleverde bij mijn begeleider, zei hij dat het niet academisch genoeg was. Hij gaf wel verbetertips, maar die waren heel abstract.'

Via scriptieklasje.nl skypte hij voor 400 euro 5 uur met een begeleider die hem 'precies de goede vragen stelde' en 'de rode draad in de gaten hield.' Hij suste zijn geweten met de gedachte dat dit soort hulp al eeuwen wordt geboden door ouders en vrienden. 'Het enige verschil was dat ik professionals inschakelde.'

Niet goedkoop
Het is dus niet goedkoop, uurtarieven van verschillende bureau's lopen uiteen van 35 tot 80 euro. Maar volgens de informatie op scriptieklasje.nl kun je de kosten aftrekken van de belastingdienst en bespaart de student zelfs geld: 'Als je het goed bekijkt, kost het eigenlijk gewoon geld om ons niet in te schakelen: je blijft in je eentje doorploeteren terwijl je samen met ons sneller zou afstuderen om een goede baan te zoeken.' [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?