Terug naar overzicht

Avans in polonaise door Chassé

Avans gaat een knallend, vermakelijk en swingend studiejaar tegemoet. De sfeer zat er gisteren goed in bij de meer dan negenhonderd medewerkers die naar het Chassé Theater in Breda waren gekomen voor de opening van het studiejaar.

‘Jullie zijn toch een beetje het neusje van de zalm. De intelligentsia onder de Avansmedewerkers’, opent Erik van Muiswinkel zijn voorstelling. ‘Hier zitten de mensen die gisteren Zomergasten hebben gekeken, in de andere zaal zitten toch meer de Van der Gijpjes.’

Hoge opkomst

De keuze voor een avondprogramma en ook de inhoudelijke invulling werd zeer gewaardeerd door de Avansmedewerkers zo blijkt uit de hoge opkomst. Die is bijna verdubbeld ten opzichte van eerdere edities van de kick-off. ‘In 2004 vond voor de eerste keer de aftrap van het studiejaar plaats bij Avans. Toen waren er zo’n 75 bezoekers’, weet bestuursvoorzitter Paul Rüpp te melden tijdens zijn openingswoord.

‘Er komt veel op ons af dit jaar. Denk aan de mogelijke afschaffing van de basisbeurs en de onderhandelingen over de cao en de handhaving van de nullijn van salarissen. En gaat de overheid stoppen met het bekostigen van deeltijdstudies?’, zegt Rüpp. ‘Uiteindelijk gaat het om wat er gebeurt op de werkvloer, in de klas. Welke professionaliteit kunnen wij bieden? De kwaliteit van Avans moet op orde zijn. Ook bij ons gaan dingen fout, maar van fouten kun je leren.’

Kwaliteit, trots, zelfbewustheid en ambitie

Volgens de bestuursvoorzitter staat Avans voor kwaliteit, trots, zelfbewustheid en ambitie. ‘Als ik door de hogeschool loop en zie wat daar allemaal gebeurt dan ben ik trots. Ik ben gelukkig in mijn werk en hoop dat jullie dat ook zijn. Bovenal moet je plezier hebben in wat je doet.’

Na Paul Rüpp verlaat een gedeelte van de aanwezigen de zaal om naar de voorstelling van Erik van Muiswinkel te gaan, het andere deel blijft zitten voor Crazy Pianos. Al is dat zitten na twee nummers wel voorbij. Er wordt massaal gedanst en gezongen. Medewerkers mogen het podium op en er volgt zelfs een polonaise door Chassé.

Voorproefje van nieuw programma

Ook Van Muiswinkel weet zijn publiek goed mee te krijgen met een voorstelling die deels bestaat uit ouder materiaal en deels een voorproefje is van zijn nieuwe programma Schettino. Als bij het laatste nummer een vertolking van de klassieker ‘De Nozem en De Non’ blijkt dat het publiek ook hier massaal meezingt, komt Van Muiswinkel tot de conclusie dat geheel Avans voor de Crazy Pianos had moeten kiezen.

Het studiejaar is begonnen!

Kijk voor meer foto’s op Facebook.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?