Terug naar overzicht

Ghostface Killah – Twelve Reasons To Die

Wu-Tang Clan-lid Ghostface Killah werkt op Twelve Reasons To Die samen met componist Adrian Younge. Het album vertelt in twaalf nummers het fictieve verhaal van Tony Starks, een zwarte superheld in het Italië van de jaren zestig waar de misdaad hoogtij viert. De muzikale inspiratie komt van de Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone en de Wu-Tang Clan.

Openingsnummer ‘Beware Of The Stare’ is een goede mix van soul en hiphop die onmiddellijk doet denken aan het betere werk van The Fugees. Daarna volgen helaas wat minder originele nummers en vrees je voor een uiterst zwak tussendoortje van Ghostface Killah.

Maar dan is daar ineens een nummer als ‘Enemies All Around Me’ waarin filmmuziek en hiphop perfect samengaan. Het is jammer dat dit niveau niet wat vaker gehaald wordt. Origineel is het idee achter het album namelijk wel.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?