Terug naar overzicht

Zonnige derde editie Tour d’Avans

62 sportievelingen stapten vrijdag op de fiets voor de derde editie van de Tour d’Avans. Ze fietsten 100 kilometer tussen de drie Avanssteden voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

De Tour d’Avans zou eigenlijk al voor de zomer gereden worden, op 24 mei, maar vanwege het voorspelde slechte weer werd die toen afgelast. Deze vrijdag was het dan eindelijk zover: de fietsers reden in de stralende zon tussen Breda, Den Bosch en Tilburg.

Peptalk
Zo’n veertig Avansmedewerkers startten in Breda. Een kleinere groep, onder wie bestuursvoorzitter Paul Rüpp, had de start en finish in Den Bosch. Met een peptalk van Rüpp vooraf gingen de Bossche renners extra gemotiveerd op pad. De enige twee studenten die meededen, moesten het helaas in Tilburg, na één etappe, voor gezien houden wegens ziekte.

Verder waren er op een enkele lekke band na geen onregelmatigheden, blessures of uitvallers. Wel was er appelgebak en cappuccino onderweg, bijvoorbeeld op het terras van De Rustende Jager in Helvoirt. De Tour leverde in totaal bijna 1.800 euro op voor KWF Kankerbestrijding.

18.000 euro
De Avans-teller voor het goede doel staat nu op ruim 18.000 euro, vooral door sponsoracties van de Alpe d’HuZes-gangers. Zeven Avanscollega’s waren begin juni namelijk al in de Franse Alpen op het evenement. De grootste sportman van het stel, Bestuurskundedocent Maarten Dijk, beklom daar met gemak zes keer de beruchte Alpe d’Huez-berg. De anderen hielden het bij vier of vijf keer.

Bekijk alle foto’s van de Tour d’Avans op onze Facebookpagina!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?