Terug naar overzicht

Op gesprek bij rondemiss Kim

Kim Voogt, vierdejaarsstudent Fysiotherapie in Breda, mocht afgelopen zondag iets heel speciaals doen: ze was rondemiss bij de allereerste Ronde van Heusdenhout in Breda.

Rondemiss, wat is dat eigenlijk?
‘Als rondemiss feliciteer je de winnaars met drie kussen en overhandig je ze een bos bloemen. Verder is het belangrijk dat je aanwezigen begroet en hier en daar een praatje maakt.’

Wat heb jij met wielrennen?
‘Met wielrennen heb ik niets, ik doe het zelf niet. Maar ik ben wel erg sportief. Daarnaast vind ik de laatste kilometers voor de finish altijd erg spannend!’

Is dit een droom die uitkomt?
‘Dit is niet iets wat ik altijd heb willen doen. Juist totaal niet, want ik sta helemaal niet graag in de belangstelling. Het is iets wat me is aangeboden en waarop ik ja heb gezegd.’

Wat was het leukst om te doen?
De renners hebben allemaal een topprestatie weggezet. Ik heb gezien hoe ze alles gegeven hebben tot de finish. Dan is het toch wel mooi om de winnaars te mogen feliciteren met hun verdiende overwinning.’

Dus voor herhaling vatbaar?

‘Dit was de eerste keer dat ik rondemiss was. Wie weet houden ze volgend jaar weer een wielerronde, was het goed bevallen, ben ik beschikbaar en vragen ze me weer! Zo niet, dan was het erg leuk om een keer mee te maken.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?